top of page

SPLOŠNI POGOJI UPORABE IN POLITIKA ZASEBNOSTI

 

To spletno mesto upravlja in si lasti Jernej Horvat s.p., Šentpavel pri Domžalah 25, 1230 Domžale, ID za DDV: 77959094. Navedeni pogoji določajo pogoje, pod katerimi lahko uporabljate našo spletno stran ter storitve. Z uporabo našega spletnega mesta potrjujete, da ste prebrali, razumete in se strinjate z navedenimi pogoji.

 

RAZPOLOŽLJIVE INFORMACIJE

 

Jernej Horvat s.p. se zavezuje, da bo kupcu posredoval naslednje podatke, preden ga pogodba ali ponudba zavezuje:

 • informacije o lastniku (ime, sedež in registrska številka);

 • kontaktni podatki (email, telefon in naslov);

 • značilnosti izdelkov v ponudbi;

 • razpoložljivost ponujenih izdelkov;

 • pogoji dostave izdelkov (način, kraj in rok dobave);

 • cena izdelka, ki morajo biti jasno določene ali vsebujejo DDV, prevozne ali druge stroške;

 • možnosti plačila in dostave;

 • rok, v katerem je možen odstop od pogodbe, in kateri so pogoji za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.c členom ZVPot; v primerih, ko kupec nima pravice do odstopa v skladu s 43.c členom ZVPot, je izrecno obveščen);

 • pojasnitev postopka za pritožbo

 

 

POGOJI ZA UPORABO SPLETNEGA MESTA

 

Za uporabo naše spletnege mesta ali prejeti naše storitve, morate biti stari najmanj 18 let. Spletnega mesta ali storitev ne smete prejemati, če je to prepovedano v vaši državi ali v skladu z veljavnimi zakoni ali predpisi.

 

 

KOMERCIALNI POGOJI

 

Pri nakupu izdelka se strinjate, da:

 

 • ste sami odgovorni, da preberete seznam ter podatke o posameznem izdelku pred nakupom;

 • sklenete pravno zavezujočo pogodbo za nakup izdelka, ko se zavežete, da ga boste kupili, in zaključite postopek naročila ter plačila;

 • cene, navedene od vaši oddaji naročila, veljajo za to naročilo

 

Cene, ki jih zaračunavamo za naše izdelke so navedene na spletnem mestu in ne vključujejo DDV. Cena ne vključuje stroške pakiranja.

 

 

POSTOPEK NAKUPA

 

Izbira izdelkov:

Pred oddajo naročila je na spletni trgovini potrebno izbrati željene izdelke. To storite tako, da v pogledu posameznega izdelka kliknete na gumb “V košarico”.

 

​Potrditev košarice;

Po ustrezno izbranih izdelkih se premaknete na stran košarice. Tukaj lahko ponovno pregledate vaše izbrane izdelke ter jim ustrezno spremenite količino, dodate nove izdelke ali jih odstranite iz košarice. Na tej strani je omogočeno tudi posebno polje za popust, imenovano “Vnesite promocijsko kodo”. V to polje lahko vneste kodo, če jo imate in jo potrdite s klikom na gumb “Uporabi”. S klikom na gumb “Dokončanje nakupa” ste preusmerjeni na zadnji korak postopka nakupa.

 

Prijava:

V tem koraku nakupa se lahko prijavite ter oddate osebne podatke. Oddaja osebnih podatkov je namenjena zgolj dostavi in je v skladu z GDPR. Nakup lahko opravite kot gost (hitri nakup, brez nadaljnjega shranjevanja podatkov) ali pa se registrirate ter nakup opravite skozi postopek registracije.​

 

Podatki plačnika in dostava na drug naslov:

Vnesete podatke o plačniku. Če ne navedete drugega naslova za dostavo bomo paket poslali na navedene podatke. Podatake za dostavo lahko vnesete tako, da označite s kljukico polje “Dostava na drug naslov”. Naslov dostave je lahko drugačen od vašega osebnega naslova – v tem primeru torej izbrane izdelke pošljemo na izbrani naslov.​

 

Dostava:

Na voljo je dostava z dostavno službo GLS.​ Možen je tudi osebni prevzem na lokaciji podjetja.

 

Plačilo:

Izberete na kakšen način želite plačati vaše naročilo. Odvisno od izbranega koraka boste morali vnesti še določene podatke (št. kartice, …). Nato je treba potrditi, da ste prebrali splošne pogoje in da oddajeta naročilo z obveznostjo plačila. S klikom na gumb “Zaključi nakup” je  vaše naročilo oddano.​ Po predhodnem dogovoru je možno plačilo tudi z gotovino ob prevzemu.

 

 

POSTOPEK NAKUPA PO ODDAJI NAROČILA

 

Naročilo v čakalni vrsti:

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto V OBDELAVO. V primeru plačila po predračuno kupec prejme obvestilo s statusom ZADRŽANO in podatki kako izvesti plačilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno:

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko, ki jo je dodal ob oddaji naročila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 

Blago odposlano:

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca (obvestilo s statusom ZAKLJUČENO).

 

 

NAROČANJE IZDELKOV

 

Pred nakupom alkoholnih pijač potrjujete, da ste polnoletna oseba za nakup ter uživanje alkoholnih pijač. Kupec je sam odgovoren za vnos podatkov, ki jih poda ob oddaji naročila. Ponudnik ne odgovarja za napake pri dostavi zaradi napačnega naslova ali drugih napačno vnešenih podatkov. Ob naročilu kupec izjavlja, da je prebral, razume in se strinja s splošnimi pogoji uporabe. Prodajna pogodba med Jernej Horvat s.p. in kupcem je sklenjena v spletni trgovini, ko Jernej Horvat s.p. pošlje elektronsko sporočilo o stanju kupčevega naročila. Naknadnih sprememb podatkov kupca po oddaji naročila ni mogoče spremeniti.

 

 

PAKIRANJE

 

Naročene izdelke največkrat zapakiramo v kartonasto škatlo, ob večjem naročilu je lahko tudi več paketov. Posamezen izdelek ali komplet skrbno zapakiramo, da se med transportom ne poškoduje.

 

 

MOŽNOSTI PLAČILA

 

Plačilo po predračunu:

Pri plačilu po predračunu boste v najkrajšem možnem času na svoj elektronski naslov prejeli navodila in podatke za plačilo na naš TRR. Po opravljenem plačilu lahko pošljete potrdilo o plačilu. Tako omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila. Naročilo ne bo odposlano dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun. Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni (nato bo naročilo preklicano)​

 

Kreditna / debetna kartica (VISA, MasterCard, Maestro, American Express, Discover)​:

Pri plačilu s kreditnimi karticami boste pred oddajo naročila morali vpisati podatke o kartici (številka kartice, datum veljavnosti in CVC kodo). Ob kliku na gumb Zaključek nakupa se naredi avtorizacija kreditne kartice v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Med vsemi načini plačil je to zagotovo najvarnejša in najhitrejša oblika in je ravno zato tudi najbolj zaželena. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil

​​

Paypal:

Plačil preko paypal. Za to možnost rabite uporabniški račun na Paypal strani. - trenutno ni v uporabi

Plačilo ob prevzetju z gotovino ali kartico ob predhodnem dogovoru.

 

 

DOSTAVA IZDELKA:

 

Naše izdelke v trgovini pošiljamo z dostavno službo GLS. Običajno pošljemo naročilo naslednji dan ali dva po prejetju nakazila ampak si pridržujemo pravico, da v nekaterih primerih pošljemo naročilo do 5 delovnih dneh. Dostava znotraj Slovenije ponavadi traja 1-3 delovne dni. Stroški pošiljanja se izračunajo in dodajo naročilu pred končno potrditvijo nakupa. Dostava naročila v Sloveniji znaša 5.0 €, brezplačna dostava pa je ob nakupu izdelkov za 60€ ali več (velja samo za Slovenijo). Cena za pošiljanje v ostale države EU je navedena na strani.

 

 

PRAVILA O VRAČILIH

 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema izdelka obvesti ponudnika preko emaila, da odstopa od pogodbe, brez potrebne razlage za svojo odločitev. Nepoškodovan izdelek vrnite z embalažo in originalnim računom v 14 dneh od prejema izdelka. Mi vam vrnemo kupnino na podlagi vašega plačila ali kakorkoli drugače. Ob tem prosim upoštevajte naslednje:

 

 • izdelke lahko vrnete v državi v kateri je bil izdelek kupljen;

 • izdelek je treba vrniti na Jernej Horvat s.p., Šentpavel pri Domžalah 25, 1230 Domžale, Slovenija

 • stroške vračila krije kupec

 • izdelek mora biti nepoškodovan in zaprt z našim pečatom. Če ste ob dostavi prejeli izdelek, ki je poškodovan, odprt ali kakorkoli drugače spremenjen, zavrnite blago in se obrnite na dostavno službo;

 • vračila vrnemo v najkrajšem možnem času, vendar najpozneje v 30 dneh od prejema vrnjenega blaga.

 

 

PRITOŽBE IN SPORI

 

Jernej Horvat s.p. deluje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu strank in si prizadeva izpolniti dolžnost, da zagotovi učinkovit sistem za pritožbe. V primeru težav lahko kupec kontaktira Jernej Horvat s.p. po telefonu 00386 41 538 079 ali po emailu beyondmuradistillery@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

 

Spletna trgovina se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si spletna trgovina prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletna trgovina, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

 

AVTORSKE PRAVICE

 

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja s strani podjetja Beyond Mura distillery.

 

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Zavezujemo se, da bomo podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo “piškotke”. To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili. Če “piškotkov ” ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

 

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

 

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetje Beyond Mura Distillery ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

 

Beyond Mura Distillery, proizvodnja pijače, Jernej Horvat s.p.

Šentpavel pri Domžalah 25

1230 Domžale, Slovenija

email: beyondmuradistillery@gmail.com

spletni naslov: www.beyondmuradistillery.com

Davčna številka: 77959094

Matična številka: 9032894000

Transakcijski račun: SI56 3400 0102 1655 580, odprt pri banki Sparkasse d.d.

Podjetje je bilo vpisano v poslovni register Slovenije (AJPES) dne 01.01.2022 s številko vpisa 316-05-04500-2021/3.

bottom of page